Beer Fietsen | Verlichting

Verlichting


In Nederland is het verplicht om tussen zonsondergang en zonsopkomst verlichting te voeren. Zeker in de wintermaanden gebeurt het vaak dat er in het donker gereden moet worden. Er zijn natuurlijk een hoop verschillende verlichting hier wat tips waar eventueel op te letten. 

DYNAMO VS BATTERIJ 
Bij aanschaf van de fiets zou u hier al op moeten letten, het is later een kostbare zaak om verlichting met een dynamo te laten monteren. Veel nieuwe fietsen worden tegenwoordig uitgevoerd met een naafdynamo, deze hebben een veel lagere weerstand dan de oudewetse dynamo die op de band drukt. Het grootste verschil tussen dynamo en batterij is vooral de lichtopbrengst (hoewel er ook felle batterij voor en achter lichten zijn) en wel of geen batterijen vervangen. 

DYNAMO
Onder de dynamo's zijn ook nog veel verschillen (kom voor meer informatie naar de winkel). Op de naafdynamo kunnen weer verschillende voor lichten op worden aangesloten, hier geld vaak hoe goedkoper het lampje hoe minder fel en minder functie's. Het goedkoopste lampje heeft al een groter lichtopbrengst dan een batterij en gaat ook niet afzwakken in verloop van tijd omdat de batterij leeg is. 
Sommige voorlampen kunnen ook stroom doorgeven naar het achterlicht hierdoor is het ook mogelijk om het voor en achterlicht te laten werken op de dynamo. 

BATTERIJ VERLICHTING
Batterij verlichting met name lampen waar AA of AAA batterijen in gaan hebben vaak een redelijk lage licht opbrengst. Dit is voldoende omgezien te worden maar om zelf veel te zien is dit vaak niet voldoende. Tegenwoordig is daar de oplossing voor door lampen uit te voeren met een Lion accu (zoals ook in je telefoon zit). Hierdoor kunnen ze voor en achter lampen met een hogere licht opbrengst maken. echter zijn dit vaak lampen die geplaatst worden op het stuur. De meeste lampen die bij je spatbord zelf zitten zijn verlichting met AA of AAA batterijen. 

MERKEN
Spanninga
Busch & Muller
Lezyne

BEER FIETSEN

Dé fietsspecialist voor Den Haag en wijde omstreken.
Wij zijn experts op het gebied van bakfietsen, transportfietsen, ouder-kind-tandems, stadsfietsen, toerfietsen, elektrische (bak-) fietsen, kinderfietsen en aangepaste fietsen.

OPENINGSTIJDEN

di t/m vrij 08:30 tot 17:30
za 09:00 tot 16:00
zo en ma gesloten


ADRES

Weimarstraat 31, 2562 GP Den Haag

NIEUWSBRIEF
top
Vakman in Den Haag en verre omstreken, van alle soorten fietsen, sinds 2003   |   ©2020 Beer Fietsen