Beer Fietsen | Onderhoudsartikelen

Onderhoudsartikelen


Om de fiets goed rijdend te houden heeft de fiets af en toe wat aandacht nodig. Wat u "makkelijk" zelf kan doen is de fiets schoonhouden en af en toe de ketting smeren. Bent u helemaal fanatiek dan kunt u de fiets beschermen tegen roest door er nog een beschermlaag op aan te brengen. 

BENODIGHEDEN
Om zelf de fiets even schoon te maken bent u met een emmer water en een doekje al een eind op weg. Hogedrukspuit raden wij af om te gebruiken, door de hoge druk kan er water op plekken komen waar dit echt niet moet komen bijv. lagering van wielen en balhoofd. Verder zijn er vetten en smeermiddelen nodig om alles weer goed te laten lopen. 

FIETS
De fiets frame kunt u beschermen tegen roest waar de lak laag misschien beschadigd of los heeft gelaten. Het beste is natuurlijk weer een laklaag erop smeren, maar een misschien wat simpelere eerste methode is de plek beschermen met bijv. vasaline.

KETTING
De ketting heeft af en toe een smeertje nodig. Dit voorkomt dat de schakels vast gaan roesten en dat de ketting minder snel slijt. Dit doen wij uiteraard met onderhoudsbeurten daarbij controleren wij de ketting ook nog of deze op juiste spanning staat. Maar het is vaak redelijk eenvoudig om zelf af en toe deze te smeren. Zorg er wel voor dat de ketting niet te vet en vies is. Als je weer te vaak smeerd blijft er juist vet op de ketting zitten.

SLOTEN
In sloten kan vaak zand terecht komen. Hierdoor raken de sloten verstopt en zullen ze niet meer goed werken. Ga geen WD40 in de sloten spuiten, dit is nog te dik en zal niet goed werken. Van abus hebben wij een onderhoudsspray, wat het vuil echt uit het slot verwijderd en ervoor zorgd dat het slot weer goed te openen is. 

MEER WETEN
Wilt u meer weten en of zelf doen kom gerust eens naar de winkel, dan helpen wij u graag verder. 

MERKEN
Juice Lubes
Cyclon
Abus PS88 

BEER FIETSEN

Dé fietsspecialist voor Den Haag en wijde omstreken.
Wij zijn experts op het gebied van bakfietsen, transportfietsen, ouder-kind-tandems, stadsfietsen, toerfietsen, elektrische (bak-) fietsen, kinderfietsen en aangepaste fietsen.

OPENINGSTIJDEN

di t/m vrij 08:30 tot 17:30
za 09:00 tot 16:00
zo en ma gesloten


ADRES

Weimarstraat 31, 2562 GP Den Haag

NIEUWSBRIEF
top
Vakman in Den Haag en verre omstreken, van alle soorten fietsen, sinds 2003   |   ©2020 Beer Fietsen