HOME > Accessoires> Helmen

Helmen


De functie van een helm hoeven wij hier niet echt verder uit te leggen, het gaat er natuurlijk om uw hoofd zo goed mogelijk te beschermen. Een helm kan hierin helpen, maar verwacht niet dat je door het dragen van een helm helemaal geen hoofdletsel meer kan oplopen. 

BESCHERMING
De helm geeft een extra bescherming voor uw hoofd, het is geen volledige bescherming maar het is altijd meer dan als u geen helm draagt. Fietshelmen hebben namelijk niet een hele hoge keuringseis zoals motorhelmen of brommerhelmen dat hebben. Maar het is niet zo dat een fietshelm geen bescherming bied, fietshelmen zijn vooral voor lagere snelheden goed geschikt en bij hogere snelheid kunnen ze toch de impact op uw hoofd met zo'n 30% verminderen. 

VOOR WIE
Een helm is eigenlijk wel voor iedereen geschikt om zo een mogelijk hoofdletsel te verkleinen. Er zijn dan ook veel verschillende soorten en maten want elk hoofd is weer anders. Pas dus ook altijd een helm voordat u er 1 koopt, niet elke maat zit het zelfde, vergelijk het met schoenen kopen. 

KINDEREN
Een helm voor kinderen is al snel wenselijk, maar ook niet te vroeg. De nek en en schedel moet wel de helm al goed kunnen dragen. Juist als u vaak zelf de kinderen meeneemt op de fiets of bakfiets is het niet onverstandig. U hebt immers niet altijd alles zelf in de hand. Als ze dan zelf gaan fietsen is een helm natuurlijk ook weer een extra veiligheid voor mochten ze verkeerd vallen. 

MERKEN
Abus
Nutcase
Bobike
KiddiMoto

top
Vakman in Den Haag en verre omstreken, van alle soorten fietsen, sinds 2003   |   ©2020 Beer Fietsen