Beer Fietsen | Handvatten en Zadels

Handvatten en Zadels


Misschien zijn dit wel de moeilijkste onderdelen van een fiets. Een fiets moet lekker zitten zodat u de gewenste afstand kunt rijden. Daarbij moet u geen last krijgen van uw schouders en of stijve armen. Een goed afstelling heeft hiermee te maken maar ook wat voor soort zadel en handvatten er gebruikt worden. 

ZADEL
Ieder achterwerk is anders, maar ook de houding hoe u op de fiets zit heeft er erg mee te maken met wat voor zadel geschikt is. De bedoeling is dat u uw zitbotjes gebruikt om zo min mogelijke andere irritatie te krijgen. Als u sportiever op de fiets zit zullen u zitbotjes dichter bij elkaar gaan staan dan wanneer u recht op zit, zoals bij een stadsfiets. Daardoor zit op een stadsfiets vaak al een veel breder zadel dan bij racefietsen. Ook hardheid en vulling van een zadel kan bepalend zijn of een zadel lekker zit. 

ZITBOT AFSTAND
Bij iedereen is deze verschillend maar gelukkig is deze vrij makkelijk te meten. Neem een stukje golfkarton ( groot genoeg waar u op kan zitten ) en leg deze op een stoel. Ga nu met een rechte rug ( hoek met benen 90° ) op het karton zitten en druk u zelf naar beneden. Als het goed is gegaan heeft u nu 2 kuitjes in het karton zitten, meet de afstand van het midden tot het midden. Dat is uw zitbot afstand. Overleg in de winkel met onze medewerkers wat dan eventueel een geschikt zadel voor u kan zijn. 

HANDVATTEN
Een andere belangrijke voor comfortabel rijden zijn de handvatten. Vooral bij langere ritten zal u merken dat het fijn is om af en toe het stuur anders vast te houden. Dit kan doormiddel van Bar-end's, ook de vorm van handvatten en het materiaal waar het van gemaakt is kan een groot verschil geven. 

MERKEN
Brooks
SQ-Lab
Selle Royal
CONTEC

BEER FIETSEN

Dé fietsspecialist voor Den Haag en wijde omstreken.
Wij zijn experts op het gebied van bakfietsen, transportfietsen, ouder-kind-tandems, stadsfietsen, toerfietsen, elektrische (bak-) fietsen, kinderfietsen en aangepaste fietsen.

OPENINGSTIJDEN

di t/m vrij 08:30 tot 17:30
za 09:00 tot 16:00
zo en ma gesloten


ADRES

Weimarstraat 31, 2562 GP Den Haag

NIEUWSBRIEF
top
Vakman in Den Haag en verre omstreken, van alle soorten fietsen, sinds 2003   |   ©2020 Beer Fietsen