HOME > Accessoires> Fietspompen

Fietspompen


Bij de meeste fietsen is er een binnenband aanwezig om een fietsband op spanning te brengen doormiddel van een fietspomp. Nou bent u natuurlijk welkom in de winkel om dit te komen doen, wij hebben pompen ter beschikking die hiervoor gebruikt mogen worden. Maar voor de momenten dat we gesloten zijn is het toch ook handig om er 1 thuis te hebben staan. 

KLASSIEK
Wie kent hem niet de Jumbo fietspomp heeft waarschijnlijk wel bij iedereen thuis gestaan dan wel nog steeds. De Jumbo fietspomp bestaat nog steeds en is nog steeds de vertrouwde pomp als vroeger. Hiermee worden al de dunloplitz (hollandsventiel) binnenbanden zonder problemen mee opgepompt. 

VENTIELEN
De vier meest gebruikte ventielen voor binnenbanden zijn het dunlopventiel, blitzventiel (beide hollandsventiel genoemd), sclaverandventiel (fransventiel), Schraderventiel (autoventiel). In Nederland wordt, zoals u al zal verwachten, veel gebruik gemaakt van het Hollandsventiel. Het franse ventiel zult u vaak tegen komen bij race of sportieve fietsen, en het autoventiel veel al in de breedere binnenbanden (vaak bij MTB fietsen). Voor het fransventiel en autoventiel zijn adapter beschikbaar zodat het een hollandsventiel wordt. 

DRUKMETER
Nieuwe stijl fietspompen zijn vaak met een drukmeter uitgevoerd, dit is erg handig want dan kan de band opgepompt worden tot de aangegeven druk (staat meestal op de buitenband vermeld). Daarnaast hebben ze vaak ook een aansluiting waar alle vier de verschillende ventiel soorten op aangesloten kunnen worden. Hierdoor hoef je niet meer met verschillende adaptors te werken om een band op te pompen. 

NOODPOMP
Voor onderweg zijn er ook de nodige oplossingen. Er zijn vele kleinere typen fietspompen die u bij nood onderweg weer opweg helpen. Vaak haal je hier niet de hogere druk die je met een gewonen fietspomp haalt maar voor het thuiskomen is het goed genoeg. 

Merken
SKS

top
Vakman in Den Haag en verre omstreken, van alle soorten fietsen, sinds 2003   |   ©2020 Beer Fietsen